Πλεύρης: Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο της γρίπης – Απλουστεύεται η διαδικασία

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Χωρίς συνταγή από γιατρό θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες το αντιγριπικό εμβόλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η χαμηλή ανταπόκριση των  πολιτών στον αντιγριπικό εμβολιασμό, οδηγεί τις υγειονομικές αρχές στην απόφαση για απλούστευση της διαδικασίας. Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι έλληνες πολίτες μπορούν να κάνουν πλέον το αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς προηγούμενη συνταγογράφηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης  στον ΑΝΤ1 η διαδικασία, πλέον, θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες, καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε θα συμβεί αυτό, με τις πληροφορίες να τοποθετούν τη νέα διαδικασία την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως σε λίγες μέρες η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτική και πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάει στο γιατρό για να το κάνει αλλά θα πηγαίνει απευθείας στο φαρμακείο.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση», είπε ο υπουργός Υγείας