Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: ΕΔΕ στο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης – Εμπλεκόμενοι 4 εργαζόμενοι

  • Γιάννα Σουλάκη
υποχρεωτικός εμβολιασμός
Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που φέρονται να προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά σε αντιεμβολιαστές και υγειονομικούς, που επιθυμούσαν να ξεφύγουν από τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, όπως αποδείχθηκε, έγιναν αποδέκτες πλαστών πιστοποιητικών από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, ενώ η διοικητική υπάλληλος που εργαζόταν στο Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» φέρεται να έχει συγγενική σχέση με την διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας της Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χτεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλούν τα καθήκοντά τους.

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: 10 εμβολιαστικά κέντρα στο επίκεντρο της έρευνας

Ενωμεταξύ, στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης.

Δείτε επίσης: Κύκλωμα αντιεμβολιαστών “ξηλώνει” με αρχή τον Παλαμά Καρδίτσας, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας – Πώς δρα το κύκλωμα

Όπως ανέφερε, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο κ. Μπίνης.