Πιστοποίηση ISO και ιατρικός τουρισμός για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

  • Iatropedia
Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έγινε το πρώτο στην χώρα που έλαβε πιστοποίηση για την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος παροχών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας, ενώ καταχωρήθηκε και στο μητρώο Παροχών Ιατρικού Τουρισμού.   Την ανακοίνωση έκανε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος της Καβάλας, Χρήστος Κοπατσάρης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία συνολικά 18 έργα στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει η νέα Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, ενώ παραδόθηκε σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός στο κυτταρολογικό και γαστρεντερολογικό Τμήμα αλλά και στη νευρολογική κλινική.

Την ίδια ώρα, το ακτινολογικό Τμήμα εφοδιάστηκε με έναν σύγχρονο σαρωτή οστικής μάζας, έχει μηχανογραφηθεί πλήρως το τμήμα αιμοδοσίας και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή και του νέου συστήματος τηλεϊατρικής.

Ο κ. Κοπατσάρης υπογράμμισε ότι ο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι το πρώτο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας που λαμβάνει πιστοποιητικό ISO…

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για μας, όπως επίσης και η καταχώρηση στο μητρώο παροχών ιατρικού τουρισμού», δήλωσε ο διοικητής και συμπλήρωσε ότι «το νοσοκομείο μας συμμετέχει και επίσημα, πλέον, στην κοινή συλλογική προσπάθεια προβολής και ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επισκέπτης βρίσκεται στην περιοχή μας, σε κάθε περίπτωση θα δεχθεί υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας κι αυτό πλέον είναι πιστοποιημένο. Βάσει νομοθεσίας, δε μας επιτρέπεται να 'πουλήσουμε' υπηρεσίες υγείας, όμως μπορούμε να ενισχύσουμε τις παροχές μας και το συνολικό τουριστικό πακέτο, βάζοντας μέσα σε αυτό και τον τομέα υγείας».