ΠΙΣ το … ανάγνωσμα: «Δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του κ. Εξαδάκτυλου»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Ανακοίνωση ... επί της προηγούμενης ανακοίνωσης, εξέδωσε ο μεταβατικός γεν. γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δεν επαληθεύτηκε στην καταστροφολογία του, ότι διαλύεται ο ΠΙΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημήτρη Βαρνάβα, «στις 30/4/2019 ο κ. Εξαδάκτυλος εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Στον αέρα οι νέοι γιατροί- απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΙΣ» καταβάλλοντας απεγνωσμένη προσπάθεια να καταστροφολογήσει και να προκαλέσει αντανακλαστικά φόβου σε γιατρούς και εργαζόμενους του ΠΙΣ.

Ένα μήνα αργότερα κανένα από τα δεινά που προέβλεψε ο κ. Εξαδάκτυλος  δεν επιβεβαιώνεται. Ο ΠΙΣ, με τη συγκροτημένη εργασία της μεταβατικής Διοίκησης, έχει διεκπεραιώσει όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με τις άδειες άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, ενώ η μισθοδοσία των εργαζομένων καταβλήθηκε κανονικά και στην ώρα της».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βαρνάβας καταγγέλλει και προσπάθειες παρεμπόδισης της μισθοδοσίας των εργαζομένων:

«Βέβαια δεν έλειψαν οι προσπάθειες της ομάδας Εξαδάκτυλου να υπονομεύσει αυτή τη διαδικασία. Η πλέον επαίσχυντη ενέργεια ήταν η προσπάθεια να αποτραπεί η μισθοδοσία των εργαζομένων, με έωλους ισχυρισμούς που κατέθεσε στην Τράπεζα το επίλεκτο μέλος της ομάδας Εξαδάκτυλου, ο κ. Γιαννακόπουλος Κων/νος, προσπάθεια που δεν απέδωσε και η μισθοδοσία των εργαζομένων καταβλήθηκε κανονικά».

Ο κ. Βαρνάβας καταλήγει ότι «η μεταβατική Διοίκηση του ΠΙΣ θα προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διενέργεια εκλογών στις 22 Ιουνίου 2019 και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του ΠΙΣ προς τους γιατρούς της χώρας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν