ΠΙΣ: Στην Αθήνα η ευρωπαϊκή ιατρική οργάνωση Union Européenne des Médecins Specialistes (U.E.M.S.)

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατροί
Την κορυφαία ευρωπαϊκή ιατρική οργάνωση Union Européenne des Médecins Specialistes (U.E.M.S.) θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Τις συνεδριάσεις της Union Européenne des Médecins Specialistes (U.E.M.S.), που αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή ιατρική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν ως μέλη όλοι οι Εθνικοί Ιατρικοί Σύλλογοι της Ε.Ε θα φιλοξενήσει στην Αθήνα για πρώτη φορά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα και ο ΠΙΣ εκπροσωπείται από 4 αντιπροέδρους σε 4 ισάριθμες οργανώσεις της Ευρώπης.

Η U.E.M.S. είναι φορέας των ειδικών γιατρών με εξέχουσα θέση και παρέμβαση στην ιατρική επιστήμη της Ευρώπης, αφού δραστηριοποιείται σε θέματα ιατρικής εκπαίδευσης, ιατρικής εξειδίκευσης, καθώς και σε θέματα διά βίου μάθησης.

Στη διάρκεια των συνεδριάσεων εκατοντάδες εκπρόσωποι ιατρικών φορέων της Ευρώπης θα ανταλλάξουν απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στις εξειδικεύσεις της ιατρικής, ώστε να εκσυγχρονιστεί η εκπαίδευση των νέων γιατρών, αλλά και για να υπάρξει βελτίωση των ειδικοτήτων σύμφωνα και με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.

Σημειώνεται από τον ΠΙΣ, ότι πρόκειται για μία διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με μεγάλη συμμετοχή, καθώς η τελευταία αντίστοιχη φιλοξενία διεθνούς φορέα είχε γίνει πριν από 11 χρόνια οπότε και πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας στην Κω, η Γενική Συνέλευση του Conseil Européen des Ordres des Médecins (CEOM).

Επίσης, ο ΠΙΣ με τη συνεργασία της UEMS, διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, με θέμα: «The future of medical specialist practice in Europe: challenges, perspectives, and aspirations», στις 7/10/2022 18.30-20.30.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν