ΠΙΣ: Γκρίνιες και παράπονα στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καταβολή των 120 δόσεων του clawback

  • Γιάννα Σουλάκη
ραντεβού
Με επιστολή διαμαρτυρίας προς την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά να δοθεί νέα προθεσμία ένταξης στις 120 δόσεις, για την καταβολή του clawaback.

Νέα προθεσμία για ένταξη στην ρύθμιση 120 δόσεων Clawback έτους 2020, ζητά από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), για λογαριασμό των Διαγνωστικών Κέντρων, Εργαστηρίων και Πολυϊατρείων.

Σύμφωνα με τους ιδιώτες γιατρούς, πολλά μέλη του ΠΙΣ διαμαρτύρονται πως δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για την καταβολή του clawback, εξαιτίας του γεγονότος ότι δόθηκε πολύ μικρή προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.

Ο ΠΙΣ ζητά να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα ένταξης των συμβαβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, διαγνωστικών Εργαστηρίων και Πολυϊατρείων, καθώς υπάρχει αντικειμενική αδυναμία καταβολής των οφειλόμενων ποσών.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

ΠΙΣ: Η επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμη κυρία Καρποδίνη,

Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αποδέκτες πολλών παραπόνων εξαιτίας της πρόσφατης κοινοποίησης από τον Οργανισμό σας των σημειωμάτων δόσεων για τις οφειλές Clawback έτους 2020 καθώς και την ενημέρωση για άμεση καταβολή της οφειλής σε όσους δεν είχαν υποβάλλει την σχετική αίτηση.

Όπως προκύπτει, η σύντομη προθεσμία που προβλεπόταν από την υπ. αριθμ. Β2β/οικ.72308/ 18 Νοεμβρίου 2021 απόφαση του Υπουργού Υγείας για την υποβολή της σχετικής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων των οφειλών από clawback (η 31η Δεκεμβρίου 2021), διέλαθε πολλών συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχων με αποτέλεσμα να μην υποβάλλουν την ανωτέρω προβλεπόμενη αίτηση και να τυγχάνουν εφαρμογής τα οριζόμενα στην παρ. 3 του αρ. 1 της ανωτέρω υπουργικής αποφάσεως.

Μετά ταύτα σας παρακαλούμε όπως δοθεί, εκ νέου, η δυνατότητα ένταξης των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρών και Διαγνωστικών Εργαστηρίων / Πολυϊατρείων στην ανωτέρω ρύθμιση καθώς σε περίπτωση άμεσης είσπραξης αυτών θα προκληθεί αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους και αντίστοιχα παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Οργανισμού σας.