Πυρομανής ασθενής έβαλε φωτιά σε οικοτροφείο. Ένας νεκρός

  • Iatropedia
Τραγωδία σε οικοτροφείο στον Κορυδαλλό. Πυρομανής ασθενής έβαλε φωτιά στο σαλόνι και έσπασε το κλειδί της πόρτας με αποτέλεσμα να εκγλωβιστούν μαζί του και άλλοι ασθενείς. Ενας τρόφιμος έχασε τη ζωή του από τα αναπνευστικά προβλήματα που του προκάλεσαν οι καπνοί.Η φωτιά στο οικοτροφείο που βρίσκεται στην οδό Βύρωνος 12 ξεκίνησε στις 10.45 το βράδυ της Τετάρτης.Την ώρα εκείνη στο σαλόνι του πρώτου ορόφου βρίσκονταν 4 τρόφιμοι ενω άλλοι 9 ασθενείς βρίσκονταν στον τρίτο όροφο του οικοτροφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πυρομανής ασθενής που έβαλε τη φωτιά έσπασε το κλειδί της πόρτας του σαλονιού από την αλυσίδα που ήταν κρεμασμένο, εγκλωβίζοντας στο χώρο της πυρκαγιάς 3 ακόμη άτομα τα οποία πάσχουν απο βαριές ψυχικές ασθένειες και νοητική υστέρηση.

Αμεσα οι δυο νοσηλεύτριες του οικοτροφείου προσπάθησαν να μπουν στο σαλόνι αλλά δε τα κατάφεραν. Στο σημείο της πυρκαγιάς που επεκτάθηκε γρήγορα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 7 οχήματα και 21εναν πυροσβέστες και 6 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι πυροσβέστες μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους 13 τρόφιμους ηλικίας από 50 εως 70 ετών οι οποίοι διεκομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Δυστυχώς όμως ένας 56χρονος τρόφιμος που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» έχασε τη ζωή του από αναπνευστικά προβληματα καθώς πρόσφατα είχε περάσει και βαριά πνευμονία.

Από τους υπόλοιπους δώδεκα τρόφιμους οι εννέα παραμένουν για νοσηλεία και παρακολουθηση στο Νοσοκομείο Νίκαιας, 2 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντιδας στο Θριάσιο και ένας τρόφιμος παραμένει διασωληνωμένος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Παντελεήμων». Κατά την πυρκαγιά τραυματίστηκε και ένας πυροσβέστης ο οποίος διεκομίσθη στο 251 ΓΝΑ και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο.