Πυρ ομαδόν κατά προέδρου ΕΟΠΥΥ για το μαχαίρι στις διαγνωστικές εξετάσεις!

  • Iatropedia
Αναστάτωση και εκνευρισμό σε κλινικούς αλλά και εργαστηριακούς γιατρούς έχουν προκαλέσει δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ο οποίος κατηγορεί το ιατρικό σώμα αλλά και όσους εμπλέκονται με παρακλινικές εξετάσεις ότι ...έκοβαν παραπεμπτικά με το τσουβάλι ανεβάζοντας τη δαπάνη στα ύψη. Τι απαντούν οι γιατροί και τι ετοιμάζει ο Άδωνις για τις εξετάσεις

Η τακτική είναι γνωστή: όταν ετοιμάζονται μέτρα, διαρρέονται πληροφορίες περί υπερσυνταγογράφησης ή υπερβολικών εξετάσεων. Αυτήν την τακτική φαίνεται ότι …αναγνωρίζουν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό Γιατροί αλλά και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων.

Εκτοξεύουν πυρά κατά του κ.Κοντού λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήλεγξε ως όφειλε τον αριθμό των εξετάσεων ενώ μιλούν ακόμη και για θράσος που…περισσεύει.

Ενδεικτικά τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου: “Ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει χωρίς να πληρώνει. Ας κουρευτούν αντίστοιχα και οι αμοιβές της διοίκησης…” σημειώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: “Σήμερα το μέσο κόστος ανά παραπεμπτικό είναι 7,7 ευρώ! ¨ και διερωτάται: “Θεωρεί ο ΕΟΠΥΥ υπερβολή το μέσος κόστος αυτό;

Ας τεθεί όριο δαπάνης με βάση την μέση αξία παραπεμπτικού ανά ειδικότητα”.

Οι κατηγορίες εναντίον του προέδρου του ΕΟΠΥΥ δε σταματούν εδώ από τους γιατρούς της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: “Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Κοντός ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ο πρώτος manager της χώρας, ότι δεν μπορεί να «αγοράζει» υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα σε τιμές που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ έχει καθορίσει και στη συνέχεια να «κουρεύει» και να «φεσώνει» τους συνεργάτες του.

Μόνο ως θρασύτατη μπορεί να χαρακτηρισθεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση” και συμπληρώνουν: “Πως είναι δυνατόν να θέλει με τα μισά χρήματα που ο ΟΠΑΔ διέθετε για 1,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων , να εξυπηρετηθούν 10 εκ. ασφαλισμένοι;

Mε ποια λογική δεν πληρώνει πλήρως από 1/1/2012 τις υπηρεσίες που έχει αγοράσει;”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ο οποίος κατηγορεί για ανικανότητα τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ:

“Όταν μια χώρα βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη οικονομική κατάσταση εξ’ αιτίας κυρίως της ανικανότητας, της αδιαφορίας και της διαπλοκής του πολιτικού προσωπικού της και όταν επιπλέον απλές και αυτονόητες ενέργειες για τον εξορθολογισμό και τη συγκράτηση των δαπανών του Οργανισμού έχουν πλειστάκις υποδειχθεί, τουλάχιστον από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, στις Διοικήσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διαχρονικά χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο, είναι προκλητικό προσβλητικό και θρασύτατο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επιρρίπτοντας τις τεράστιες δικές του ευθύνες στους παρόχους και απειλώντας ότι θα συνεχίσει την εφαρμογή των αυθαίρετων, αυταρχικών, παράνομων και αντισυνταγματικών μέτρων του rebate και clawback στους εργαστηριακούς ιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα, τα οποία με αυτές τις πρακτικές οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή και τον αφανισμό.

Αποτελεί δε έσχιστο λαϊκισμό η σύνδεση του rebate και του claw back με την καταβολή μισθών και συντάξεων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται οι βιταμίνες στα σούπερ μάρκετ! Ποιες θα πωλούνται

Προς ψήφιση την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

Τι θα αλλάξει σε 10 μέρες με το ΠΕΔΥ του Άδωνι! Όλες οι αλλαγές για ασθενείς-εργαζόμενους

Νέο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι κόβεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ