Πιπερόριζα για καλή …υγεία!

  • Iatropedia
Αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό κατάγεται από την Νοτιοανατολική Ασία, αλλά πλέον έχει κατακλύσει όλες τις κουζίνες. Χρησιμοποιείται αποξηραμένο, σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Δείτε που κάνει καλό στην υγεία.

Γράφει η Αθηνά Θ. Λάνη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Η γνωστή πιπερόριζα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πτητικά έλαια. Τα πτητικά έλαια προέρχονται από το αρωματικό μέρος των φυτών και προσδίδουν τη γεύση και το άρωμα. Αλλά το τζίντζερ δεν είναι απλά μια τροφή που δίνει νοστιμιά στα φαγητά.

Η ρίζα του είναι ένα δημοφιλές φυτικό φάρμακο για την ανακούφιση από στομαχικών διαταραχών, το φούσκωμα και πολλά άλλα.

Η ρίζα του τζίντζερ είναι αποτελεσματική στη μείωση της ναυτίας και επίσης μπορεί να είναι χρήσιμη στη μείωση του πόνου που προέρχεται από την αρθρίτιδα.

Το τζίντζερ συνιστάται για την πρωινή αδιαθεσία, και τις στομαχικές διαταραχές όπως η γαστρεντερίτιδα. Παράλληλα, ηρεμεί το στομάχι, βοηθάει το φούσκωμα και τη δυσπεψία. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στις ημικρανίες.

Η πιπερόριζα βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και λειτουργεί ως αντιθρομβωτικό.

Τονώνει την κυκλοφορία, ειδικά στην κοιλιακή και πυελική χώρα, και περιστασιακά μπορεί να διευκολύνει στους πόνους από την έμμηνο ρύση.

Συχνά, όταν επικρατούν κρύες συνθήκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό τζίντζερ για να ενισχύσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σας .

Δοκιμάστε επίσης, καταπλάσματα από ρίζα τζίντζερ στο στήθος για να απαλύνετε το βάρος στο στήθος από κρυολογήματα.

Αθηνά Θ. Λάνη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: athinalani@yahoo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν