Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που σώζει από το ζάχαρο

  • Iatropedia
Θωρούνται από τα πιο υγιεινά σνάκ που μπορεί να καταναλωθούν όλες τις ώρες. Ο λόγος για τους ξηρούς καρπούς οι οποίοι πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όμως από όλους ξεχωρίζουν κάποιοι, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα οφέλιμοι για τους διαβητικούς.

Και δεν είναι άλλους από τα αμύγδαλα που είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.

Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνη, και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, «τα αμύγδαλα είναι από τις υψηλότερες πηγές πρωτεϊνών από όλους τους καρπούς με κέλυφος,» λέει ο O'Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη

Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελής για τα άτομα με διαβήτη;

Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά έχουν μοναδικά οφέλη για τους πάσχοντες από διαβήτη. «Η έρευνα έχει δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορεί να μειώσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου στο αίμα) και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα,» λέει ο Kochenbach.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.

Μειώνουν τις πιθανότητες

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Τα αμύγδαλα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αυτό είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, διότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

«Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά», λέει ο Kochenbach «, το οποίο είναι το ίδιο είδος του λίπους που ακούμε συχνά συνδέονται με ελαιόλαδο για οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Μια μερίδα περιέχουν 13 γραμμάρια ακόρεστου λίπους και μόνο 1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους. «

Οι ξηροί καρποί είναι μια υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ, αλλά, όταν καταναλώνονται με μέτρο, περίπου 23-45, δεν φαίνεται να συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Πόσα πρέπει να τρώω;

Λίγα αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό

Καλό είναι να καταναλώνετε καθημερινά 23 αμύγδαλα που περιέχουν 161 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, και 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών.

πηγή:http://www.medicalnewstoday.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρυθμίστε τον διαβήτη με διατροφή: Νέες οδηγίες