Ποιος είναι ο επικρατέστερος υπουργός Υγείας!

  • Iatropedia
Ανατροπές της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι σημειώνονται για την κάλυψη των βασικών κοινωνικών υπουργείων όπως είναι το Υγείας, με αφορμή και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός σβήνει και συμπληρώνει ονόματα για το πιο επίκαιρο υπουργείο αυτό της υγείας, δεδομένων των αμέτρητων προβλημάτων που παρουσιάζει ο χώρος. Είναι ενδεικτικό ότι κάθε λίγες ώρες ακούγονται και νέα ονόματα …υποψηφίων για την καρέκλα της οδού Αριστοτέλους καθώς υπολογίζονται τα πάντα: ισορροπίες, ικανότητες, συμμαχίες, γνώση του χώρου καθώς και πολιτική αντίληψη. Ίσως γι αυτό πολλοί υποψήφιοι βρίσκονται σε αναμονή και περιμένουν με το ακουστικό στο χέρι για το πολυπόθητο τηλεφώνημα από τη Λεωφόρο Συγγρού. Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι και ποια ονόματα ακούγονται;

Ψηλά στη λίστα είναι τις τελευταίες ώρες το όνομα του καθηγητή της ιατρικής Χριστόδουλου Στεφανάδη για να αναλάβει τον καυτό φάκελο της υγείας.

Άλλωστε το όνομά του είχε «παίξει» και για την πρώτη θέση στο Επικρατείας το οποίο όμως απεσύρθη την τελευταία στιγμή για λόγους ισορροπίας. Βέβαια αγκάθι για πολλούς στη ΝΔ φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ο κ.Στεφανάδης δεν έχει διατελέσει σε πολιτική θέση.

Άλλα δύο ονόματα που ακούγονται επίσης έντονα είναι αυτά των Μάριου Σαλμά και Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Και οι δύο έχουν περάσει από τη θέση του υφυπουργού Υγείας.

Ο μεν Μάριος Σαλμάς ήταν υφυπουργός επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου και ο δε Δημήτρης Βαρτζόπουλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ.Σαλμάς θεωρείται γνώστης του χώρου της υγείας ενώ συμμετείχε και στο σχεδιασμό του προγράμματος για την Υγεία της ΝΔ.

Από την άλλη ο ψυχίατρος Δημήτρης Βαρζτόπουλος θεωρείται στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Βέβαια σε έναν σχηματισμό κυβέρνησης ποτέ δε γνωρίζει κανείς τι θα προκύψει και τι «καραμπόλες» θα υπάρξουν καθώς τα ονόματα που ακούγονται για το πράγματι δύσκολο αυτό υπουργείο, είναι πολλά.

Άλλωστε είναι πολλοί που δε θα ήθελαν να το αναλάβουν γνωρίζοντας τις δυσκολίες ανεξάρτητα εάν θα το επιθυμούσε η Συγγρού.

Ίδωμεν…

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν