Ποιο ζώο αλλάζει το πέος του μετά από την ερωτική επαφή; ΦΩΤΟ

  • Iatropedia
Οι επιστήμονες έχουν μείνει έκπληκτοι. Ένα ζώο έχει τη δυνατότητα να χάνει το πέος του, μόλις τελειώνει η σεξουαλική του επαφή με το θηλυκό και στην επόμενη επαφή του, έχει νέο πέος και μάλιστα μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Το συγκεκριμένο ον μπορεί να συνουσιάζεται αδιαλείπτως και συνεχόμενα. Διαβάστε ποιο ζώο έχει αυτή την ικανότητα του “πέους μιας χρήσης” και δείτε φωτογραφίες...

Το ζώο αυτό είναι ένα είδος γυμνοσάλιαγκα που ζει στη θάλασσα, ο Chromodoris reticulata, ο οποίος χάνει το πέος του δίχως πόνο και στη συνέχεια το αναγεννά σε μεγαλύτερο από το προηγούμενο, μέγεθος. Οι επιστήμονες μόλις διαπίστωσαν αυτή την ικανότητα έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αφού πρόκειται για το πρώτο ον που μπορεί να συνουσιάζεται επανειλημμένα και να “πετάει” το παλιό χρησιμοποιημένο πέος.

Το συγκεκριμένο είδος ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό και οι επιστήμονες που έκαναν αυτή την ιδιόμορφη μελέτη τη δημοσίευσαν στο περιοδικό “Royal Society's journal Biology Letters.” Πάντως εκτός από το “πέος μιας χρήσης” το συγκεκριμένο είδος έχει μια πολύ περίεργη ερωτική ζωή. Σχεδόν όλα αυτά τα πλάσματα, τα οποία είναι επίσης γνωστά και ως “γυμνοβράγχια”, πιστεύεται ότι είναι ερμαφρόδιτα που σημαίνει ότι διαθέτουν τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά γεννητικά όργανα και μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια στιγμή.

Ο καθηγητής Bernard Picton, επιμελητής των θαλάσσιων ασπόνδυλων στο Εθνικό μουσείο της Βόρειας Ιρλανδίας, εξήγησε: «Το πέος τους βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματος. Έτσι όταν δύο γυμνοβράγχια έρχονται σε ερωτική επαφή μαζί το ένα αγγίζει τη δεξιά πλευρά του άλλου. Το πέος από το ένα ταιριάζει στο γυναικείο άνοιγμα του άλλου, και το πέος από αυτό ταιριάζει στο γυναικείο άνοιγμα του πρώτου, και τελικά και τα 2 δίνουν και λαμβάνουν το σπέρμα που θα τα γονιμοποιήσει”.

Μετά από κάθε επαφή, τα πέη έπεφταν και αναγεννιόντουσαν νέα μεγαλύτερα. Συνολικά οι επιστήμονες μέτρησαν 31 ερωτικές συνεχόμενες επαφές. Η κάθε πράξη διαρκούσε μερικά δευτερόλεπτα και όταν τα πλάσματα αποχωρούσαν από το σημείο που συνευρέθησαν, ο πυθμένας είχε γεμίσει νεκρά άχρηστα πέη.

Το μυστήριο λύθηκε όταν οι επιστήμονες έκαναν ανατομία σε ένα από αυτά τα όντα. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι το πέος τους βρίσκεται κουλουριασμένο σε σπείρα μέσα στην κοιλιά τους και όταν πέφτει το εξωτερικό κομμάτι, εκείνο ξετυλίγεται από την υπόλοιπη σπείρα και το αντικαθιστά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι προκειμένου να εξασφαλίσουν τα γονίδια τους, το πέος τους έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί το σπέρμα κάποιου άλλου αρσενικού και να εναποθέτει το δικό του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι άνθρωποι κλαίμε;

Μια ξενάγηση στο Μουσείο του Ανθρώπινου Σώματος. ΦΩΤΟ

Γιατί μουλιάζουν τα δάχτυλα μας στο νερό;

Ποια είναι τα 10 πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους

Το μάτι από κοντά. Απίστευτες φωτόγραφίες που δεν έχετε ξαναδεί

Απίστευτες οφθαλμαπάτες- ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν