Ποιο είναι το πραγματικό κόστος του Μουρουνέλαιου! Πως καταρρίπτουν οι γιατροί τις δηλώσεις Σκοπούλη

  • Iatropedia
Αίσθηση είχε προκαλέσει πρόσφατη δήλωση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη στη βουλή ότι η χώρα μας πλήρωσε μόνο για ένα μήνα 2 εκατ. ευρώ για μουρουνέλαιο όταν θα μπορούσε να δώσει μόλις...100 ευρώ αν επέλεγε γενόσημα. Κάποιοι το θεώρησαν λεκτικό λάθος, ενώ οι γιατροί έσπευσαν να αποσαφηνίσουν ότι τα γενόσημα δεν είναι τόσο πιο φθηνά από τα πρωτότυπα. Δείτε αναλυτικά τις τιμές του Μουρουνέλαιου τόσο στα πρωτότυπα σκευάσματα όσο και στα γενόσημα.

Την αντίδρασή του στις δηλώσεις Σκοπούλη ότι συνταγογραφούνταν πανάκριβο μουρουνέλαιο από τους γιατρούς με αποτέλεσμα να υπερχρεωθεί το σύστημα, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Όπως τονίζουν τα μέλη του: “Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θεωρεί ότι εμμέσως αποδίδεται μομφή στο έργο των ιατρών και επειδή υποχρέωσή μας είναι αφενός η προστασία της Υγείας των πολιτών, αλλά και η προστασία των οικονομικών των Ταμείων, σας ενημερώνουμε ότι :

Τα φάρμακα χορηγούνται για θεραπεία και πρόληψη παθολογικών καταστάσεων

Το οικονομικό κόστος των φαρμάκων αξιολογείται όχι ανά συσκευασία, αλλά βάσει του ημερήσιου θεραπευτικού κόστους που έχουν

Στη χορήγηση των φαρμάκων πάντα λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός και το απαιτούμενο ημερήσιο δοσολογικό σχήμα”.

Και συνεχίζει ο Ιατρικός Σύλλογος: “Τα αναφερόμενα από την Υφυπουργό σκευάσματα « μουρουνελαίου» (προφανώς εννοεί αυτά που περιέχουν ως δραστική ουσία τα Ω3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα) έχουν αδειοδο-τηθεί από τον ΕΟΦ και κυκλοφορούν”.

Όσο για τις τιμές των γενόσημων και των πρωτοτύπων, δείτε αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν