Πιο εύκολη η κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή, παρά η κατάργηση του 5ευρου…

  • Iatropedia
Την κατάργηση της καταβολής του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή του ΕΟΠΥΥ προωθεί η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Εξάλλου, ο κ. Ξανθός δήλωσε σχετικά με τα 5 ευρώ ότι πρόκειται συνολικά για "55 εκατ. ευρώ το χρόνο, μια σημαντική πηγή εσόδων για τον ΕΟΠΥΥ". 

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια που θα κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε μια ομαλότερη ροή των ασφαλιστικών εισφορών υγείας που πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στο ΙΚΑ και στα άλλα ταμεία και αυτές οι εισφορές να προωθούνται πιο ομαλά και γρήγορα στον ΕΟΠΥΥ.  Ο ΕΟΠΥΥ θα τις αξιοποιεί πιο αποτελεσματικά για τους πολίτες.

Και η περικοπή του 2% που υπήρξε στις συντάξεις και το 6% στις επικουρικές καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί να πάει στη μαύρη τρύπα του συστήματος, αλλά στις ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων και πιστεύω ότι αν αυτό διασφαλιστεί και οι εισφορές αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ –διότι τα ταμεία χρωστούν 1,5 δις ευρώ αυτή τη στιγμή στον ΕΟΠΥΥ– πραγματικά θα μπορούσε να είναι πιο εντάξει».