Πιο δυνατοί διοίκηση και εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ από την βομβιστική επίθεση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οκτώ κιλά εκρηκτικών, με επαγγελματικά κατασκευασμένο μηχανισμό και σκοπό να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά, άφησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα έξω από το κτήριο του Ομίλου ΣΚΑΙ όπου εκτός της τηλεόρασης, εδρεύει ραδιοφωνικός σταθμός και η εφημερίδα "Καθημερινή". Πρόκειται για μέλη οργάνωσης που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα σοβαρές επιθέσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου είναι από νωρίς το πρωί στις θέσεις τους δείχνονταν ότι δεν φοβούνται κανέναν. Δεκάδες πολιτικά πρόσωπα έχουν επισκεφτεί το σταθμό για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους... Λείπουν μόνο αυτοί που επέβαλλαν εμπάργκο και το τηρούν ευλαβικά!

Διαβάστε στο Newsit:

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: “Τέλεια έκρηξη” πέτυχαν οι τρομοκράτες – Γιατί βλέπουν “ΟΛΑ” οι Αστυνομικοί

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Σήμερα, ο όμιλος ΣΚΑΪ δέχθηκε μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές της επίθεσης έμεινε ευτυχώς μόνο στις υλικές ζημιές. Όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο κτήριο, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και με ασφάλεια. Όπως έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες, οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει. Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να επιτελεί με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα την δημοσιογραφική του αποστολή.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν από πολλαπλά κέντρα και με διαφορετικές κάθε φορά επιδιώξεις, δίχως να κάμπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τον επαγγελματισμό των 500 εργαζομένων του ομίλου.

Αναμένουμε από την ελληνική Πολιτεία να εξιχνιάσει άμεσα το τρομοκρατικό χτύπημα και να  φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.  Όλοι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τους ΣΚΑΪ δεσμευόμαστε απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες μας ότι θα συνεχίσουμε την μάχη για την ενημέρωση, την πολυφωνία και τη δημοκρατία».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΚΑΙ:

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει,  ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος.

Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΙ.

Ο ΣΚΑΙ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών  δηλώσεων τους».