Πίνουν το «αίμα» της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας! Απομακρύνεται το προσωπικό

  • Iatropedia
Στον αέρα βρίσκονται 490 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία που είτε μεταγγίζονται ή παρακολουθούνται στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Λαϊκού Νοσοκομείου καθώς αργά και σταθερά η μονάδα αποψιλώνεται από γιατρούς. Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άλλη μία περίεργη μετακίνηση γιατρού από το Λαϊκό Νοσοκομείο προς άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία πρόκειται για την Τρίτη μετακίνηση γιατρού χωρίς ουσιαστικό λόγο με συνέπεια η Μονάδα στο Λαικό να υποβαθμίζεται και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πάσχοντες.

Όπως σημειώνουν τα μέλη της Κίνησης: «από σήμερα Δευτέρα άλλη μία γιατρός αποχωρεί από τη Μονάδα με κατεύθυνση το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Το “περίεργο” της συγκεκριμένης μετάθεσης είναι ότι, η γιατρός της Μονάδας του “Λαϊκού” δεν μετατίθεται στην αντίστοιχη Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” που επίσης έχει τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς.

Ο Διοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. μεταθέτει την γιατρό στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του “Αγία Σοφία” χωρίς να έχουν προκύψει ιδιαίτερες ανάγκες από την έλλειψη γιατρών στην συγκεκριμένη Μονάδα. Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει κάποιους διοικητικούς και ιατρικούς παράγοντες του νοσοκομείου “Αγία Σοφία”.»

Σύμφωνα με το νόμο για την λειτουργία των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, με βάση τον αριθμό των πασχόντων θα πρέπει να υπάρχουν στη Μονάδα 6 γιατροί.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο κέντρο στο Λαϊκό απομένουν πλέον μόνο 2 γιατροί με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Τα μέλη της κίνησης που αφήνουν σαφείς αιχμές για πιέσεις που ασκήθηκαν ώστε να μετακινηθεί η γιατρός προς το Αγία Σοφία ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση ώστε οι 490 πάσχοντες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε μπαίνουν σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι εργαζόμενοι της Υγείας…

ΕΟΠΥΥ αλλά Γερμανικά! Κουρέματα και παροχές για φτωχούς και πλούσιους με υπογραφή Ράιχενμπαχ

Έρχονται και άλλες αιφνιδιαστικές επισκέψεις Άδωνι στο ΕΣΥ! Τι προανήγγειλε

Με τον Άδωνι για καφέ! Το πρωινό του υπουργού Υγείας με τα στελέχη της Υγείας