Πίνουν αλκοόλ δεν βάζουν προφυλακτικό κάνουν σεξ και κολλάνε χλαμύδια

  • Iatropedia
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Νέα Ζηλανδία είναι η συνήθεια της κατανάλωσης αλκοόλ και μετά το σεξ. Την επόμενη μέρα δεν θυμούνται καν τον/την σύντροφο τους και στις πρώτες εξετάσεις διαπιστώνουν ότι έχουν κολλήσει χλαμύδια. Και αυτό γιατί δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτό το κάνουν νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών.

Μάλιστα όσοι νέοι κάτω των 25 εξετάστηκαν διαπιστώθηκε πως ένα ποσοστό της τάξης του 16%, ήταν θετικοί στα χλαμύδια. Αλλά το θέμα παίρνει και άλλες διαστάσεις αφού μεταξύ του γενικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν εξεταστεί, υπολογίζεται πως ένας στους δέκα ανθρώπους είναι μολυσμένοι και δυστυχώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σημαίνει πως οι άνθρωποι κάποιες φορές δεν είναι σίγουροι με ποιους έχουν κάνει σεξ.

Αν δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό ή αλλάζετε πολλούς συντρόφους, ο κίνδυνος μόλυνσης με κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα αυξάνεται σημαντικά.

Τα χλαμύδια συχνά δεν αντιμετωπίζονται γιατί το 70% των ανθρώπων που έχουν την ασθένεια δεν έχουν συμπτώματα ή δε γνωρίζουν πως την έχουν, κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα γιατί αν τα χλαμύδια δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να επηρεάσουν και τη γυναικεία και την ανδρική αναπαραγωγική υγεία, να οδηγήσουν σε δυσκολίες σύλληψης, σε έκτοπες εγκυμοσύνες και φλεγμονώδεις νόσους της πυέλου στις γυναίκες καθώς και στειρότητα και στους άνδρες και στις γυναίκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν