Πίεση: Ποιες τροφές την ανεβάζουν;

  • Iatropedia
Μπορεί να είναι νόστιμα αλλά κρύβουν κινδύνους για την υγεία μας αφού μπορεί να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση. Ο λόγος για τα τρόφιμα που περιέχουν ''κρυμμένο'' αλάτι και μπορεί να ανεβάσουν την πίεση στους πάσχοντες από υπέρταση.

Διάφορα αρτοσκευάσματα

Μπορεί να είναι νόστιμα αλλά έχουν κρυφό αλάτι. Μάλιστα όσοι έχουν τη συνήθεια να καταναλώνουν σε υπερβολικές ποσότητες κέικ, κρουασάν και άλλα τέτοια γλυκίσματα, αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν υψηλή πίεση.

Αλλαντικά

Τα διάφορα αλλαντικά όπως είναι το σαλάμι, το μπέικον και άλλα περιέχουν κρυμμένο αλάτι.

Πίτσα

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι υπερτασικοί είναι να την αποφεύγουν αφού για την παρασκευή της χρησιμοποιούνται μείγμα τυριών και αλλαντικών τα οποία περιέχουν αλάτι.

Τυριά

Τα περισσότερα τυριά περιέχουν αλάτι πράγμα το οποίο αυξάνει την πίεση . Οι ειδικοί συστήνουν οι υπερτασικοί να μην τα καταναλώνουν αλλά να προτιμούν τα ανάλατα, όπως είναι η μυζήθρα, το ανθότυρο και άλλα.

Φαγητό εστιατορίων

''Ένοχο'' για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης είναι το φαγητό των εστιατορίων αφού για να γίνουν πιο νόστιμα πασπαλίζονται με αλάτι ενώ χρησιμοποιείται βούτυρο αντί για ελαιόλαδο.Και για του λόγου του αληθές έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι το 25% του νατρίου που καταναλώνουμε προέρχεται από γεύματα εστιατορίων.

πηγή www.mayoclinic.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξι ερωτήσεις και απαντήσεις για την πίεση!