Ποιες τροφές… «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό σας;

  • Iatropedia
Αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πεσμένο τότε πιθανώς να οφείλεται στις κακές συνήθειες που ακολουθείτε. Η έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων ειδικά σε βιταμίνη D, η συχνή έκθεση σε ακτινοβολίες και άλλα χημικά, η κακή διατροφή είναι δυνατόν να βλάψει ανεπανόρθωτα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε ποιες τροφές βλάπτουν το ανοσοποιητικό

Κονσέρβες

Οι τροφές σε κονσέρβα έχουν πολλά συντηρητικά και κρυμμένο αλάτι. Καλό είναι να μην καταναλώνετε πολλές κομπόστες με φρούτα, καθώς τα πρόσθετα σάκχαρα τους αφαιρούν τον υγιεινό τους χαρακτήρα.

Αλκοόλ

Οι υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Μάλιστα καλό είναι να αποφεύγονται τα λικέρ, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Τουρσί

Η συχνή κατανάλωσή τους εξαιτίας του νατρίου προκαλεί αφυδάτωση και κατακράτηση υγρών. Προτιμήστε, να το ξεπλένετε καλά για να φεύγει το πολύ αλάτι και να το καταναλώνετε με μέτρο.

Καφεϊνούχα ποτά

Αν θέλετε να έχετε καλό ύπνο αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης και αναψυκτικών

Αναψυκτικά

Για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μην καταλώνετε αναψυκτικά που περιέχουν πολύ ζάχαρη , καθώς περιέχουν πολύ ζάχαρη μπορεί να πάρουν χημικά, επίσης βλαβερά για τον οργανισμό.

Φυτικά έλαια και σπορέλαια

Τα επεξεργασμένα και τρανς έλαια εμποδίζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Γιαούρτι χωρίς προβιοτικά

Τα γιαούρτια που δεν περιέχουν τα καλά βακτήρια το ονομαζόμενα προ βιοτικά μπορούν να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές.

http://www.msn.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορεί να προκαλέσει η μοναξιά στο ανοσοποιητικό σύστημα