Ποιες τροφές προκαλούν πονοκέφαλο

  • Iatropedia
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο άλλα δεν προκαλεί μόνο το άγχος η κούραση και η αϋπνία πονοκέφαλο. Υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες ενοχοποιούνται γαι την εμφάνιση του. Στην περίπτωση που ο πονοκέφαλος δεν λείπει από την καθημερινότητας σας καλό είναι να ελέγξετε τι τρώτε

Σνακ πηγή του κακού

Δύο αμινοξέα η τυραμίνη και η φαινυλεθυλαμίνη που περιέχονται στη σοκολάτα και στο τυρί μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Αλκοόλ με μέτρο

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, η οποία ενοχοποιείται για την εμφάνιση της ημικρανίας.

Προσοχή στα συντηρητικά

Κάποια συντηρητικά που χρησιμοποιούνται για να διατηρούνται τα τρόφιμα όπως είναι το μπέικον, το ζαμπόν, τα λουκάνικα και τα καπνιστά περιέχουν συντηρητικά τα οποία έχουν ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση πονοκεφάλων.

Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με την πρόκληση πονοκεφάλου αφού ο οργανισμός δεν λαμβάνει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του.

Δεν πίνετε νερό

Η αφυδάτωση είναι μαι κατάσταση η οποία μπορεί να προκαλέσει ημικρανία. Φροντίστε να πίνετε νερό ώστε να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας.

Καφές ωφελεί ή βλάπτει

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται αφού άλλοι υποστηρίζουν ότι καταπραΰνει από τον πονοκέφαλο και άλλοι επισημαίνουν ότι η έλλειψη της καφεΐνης δημιουργεί πονοκέφαλο και ημικρανία.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως για τον πονοκέφαλο φταίει η κακή ψυχολογία;