Ποιες τροφές »φουντώνουν» το ταραγμένο έντερο;

  • Iatropedia
Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι από μόνο του μια πάθηση η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πασχόντων . Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες τροφές οι οποίες φουντώνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της πάθησης

Νεότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι τροφές που απαγορεύονται δια ροπάλου να καταναλώνονται είναι μεταξύ άλλων τα τηγανιτά, το κόκκινο κρέας αλλά και κάποια γαλακτοκομικά και η καφεΐνη.

Ωστόσο αν και οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό καλούν τους πάσχοντες να προσέξουν ιδιαίτερα τις ποσότητες που καταναλώνουν.

Έτσι αν δεν μπορούν να κόψουν τελείως το κρέας να τρωνε λιγότερη μερίδα.

Άλλες έρευνες έδειξαν ότι το γάλα και το τυρί επειδή περιέχουν καζεΐνη καλό θα είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση τους από τους πάσχοντες επό ευερεθειστο έντερο.

Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι πάσχουν από το σύνδρομο αυτό έχουν δυσανεξία στη λακτόζη γεγονός που τους έχει οδηγήσει στον περιορισμό της κατανάλωσης των προϊόντων αυτών.

Τα τρόφιμα που απαγορεύονται δια ροπάλου είναι τα τηγανιτά περιέχουν λιπαρά τα οποία είναι δυνατόν να φουντώσουν το σύνδρομο.

Επίσης ο καφές και τα ροφήματα με καφεΐνη μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για τα άτομα που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν