Ποιες παθήσεις προτιμούν τους νέους

  • Iatropedia
Όταν είμαστε νέοι υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα αρρωστήσουμε Όμως η αμέλεια που δείχνουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι για την υγεία τους έχει επιπτώσεις με συνέπεια να εκδηλώνονται ασθένειες που συνήθως παρουσιάζονται σδ προχωρημένες ηλικίες.

Μελάνωμα

Μπορεί το μελάνωμα να εμφανίζεται μετά τα 40 με 50 χρόνια αλλά όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νοσούν από την νόσο. Οι πολύωρες ηλιοθεραπείες αλλά και η αλόγιστη χρήση σολάριουμ αυξάνουν τις πιθανότητες οι νέοι να εκδηλώσουν την νόσο.

Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί

Χρησιμοποιείστε αντηλιακό και μην κάνετε ηλιοθεραπεία τις ώρες 10.00-14.00,

Καρκίνος του μαστού

Δυστυχώς επιστημονικές μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο καρκίνος του μαστού χτυπά όλο και περισσότερες νέες κοπέλες.

Οι ειδικοί συνιστούν σε όσες έχουν ιστορικό κληρονομικότητας να κάνουν νωρίτερα από την ηλικία των 40 μαστογραφία να μην καπνίζουν να αθλούνται καθημερινά και να ψηλαφίζουν το στήθος τους ώστε να εντοπίσουν τυχόν ογκίδια

Διαβήτης τύπου 2

Ένα συχνό πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι έφηβοι είναι η εκδήλωση του νεανικού διαβήτη. Προσέξτε τη διατροφή και απαλλαγείτε άμεσα από τα παραπανίσια κύλα.

πηγηmayoclinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμβουλές υγείας για να μην αρρωστήσετε φέτος!