Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για το στομάχι

  • Iatropedia
Άκρως ενοχλητικές είναι οι στομαχικές διαταραχές που πλήττουν καθημερινά το 45% των ενηλίκων. Ο πόνος, η τάση για εμετό είναι τα κυριότερα συμπτώματα τα οποία δεν αφήνουν σε ησυχία τους πάσχοντες. Οι ένοχες αιτίες πολλές μεταξύ αυτών και κάποιων τροφών που επιβαρύνουν το στομάχι

Ουδέν καλόν αμιγές κακού

Μπορεί οι φυτικές ίνες να είναι πολύτιμες για την καλή λειτουργία του οργανισμού αλλά όσοι αντιμετωπίζουν στομαχικές διαταραχές θα πρέπει να τις αποφεύγουν γιατί σε μεγάλες ποσότητες είναι δυνατόν να προκαλέσουν τυμπανισμό και δυσκοιλιότητα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ ωφελεί την υγεία αλλά πάνω από 4 γραμμάρια την ημέρα, μπορεί να δημιουργήσει καούρα.

Καυτερές πιπεριές

Τα πικάντικα φαγητά απαγορεύονται δια ροπάλου σε όσους πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ή έχουν χρόνια καούρα.

Γαλακτοκομικά

Τα μάτια τους δεκατέσσερα θα πρέπει να έχουν όσοι αντιμετωπίζουν δυσανεξία στη λακτόζη αφού τα τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και κοιλιακές κράμπες.

Στοπ στο ανθρακικό

Τα ποτά που περιέχουν ανθρακικό και καφεΐνη δεν ενδείκνυται για τους ασθενείς που έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους κυρίως για τους πάσχοντες από γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσο.

Αλκοόλ

Έχει βρεθεί ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με καούρες αφού έχει την ιδιότητα να ερεθίζει τον βλεννογόνο του στομάχου.

Οι ειδικοί συστήνουν όχι περισσότερα από δύο ποτηράκια την ημέρα

Λιπαρά και τηγανιτά

Τα τρόφιμα που έχουν λιπαρά αλλά και όσα τηγανίζονται δεν ενδείκνυται για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στο στομάχι αφού προκαλούν καούρες και παλινδρόμηση των οξέων.

http://www.health.com