Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα του καρκίνου!

  • Iatropedia
Μπορεί όλοι να πανικοβάλλονται στο άκουσμα και μόνο της λέξης καρκίνος αλλά πλέον δεν είναι ένα καταραμένο νόσημα. Η υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση σώζει στην κυριολεξία ζωές. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα ύποπτα σημάδια και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί που είναι τα ύποπτα συμπτώματα του καρκίνου

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Οι περισσότεροι άνθρωποι με καρκίνο θα χάσουν βάρος σε κάποιο σημείο. Όταν χάνεις βάρος για μη γνωστούς λόγους, αυτό λέγεται μια ανεξήγητη απώλεια βάρους. Μια ανεξήγητη απώλεια μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι του καρκίνου. Αυτό συμβαίνει συχνότερα με καρκίνους του παγκρέατος, του στομάχου, του οισοφάγου (κατάποση σωλήνα), ή των πνευμόνων.

πυρετός

Ο πυρετός είναι πολύ κοινό με τον καρκίνο, αλλά πιο συχνά συμβαίνει μετά καρκίνος έχει εξαπλωθεί από όπου ξεκίνησε. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο θα έχουν πυρετό κατά κάποιο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα εάν ο καρκίνος ή τη θεραπεία του επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα. (Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο για το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.) Λιγότερο συχνά, πυρετός μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου, όπως ο καρκίνος του αίματος, όπως η λευχαιμία ή λέμφωμα.

κούραση

Η κούραση είναι υπερβολική κούραση που δεν βελτιώνονται με την ανάπαυση. Μπορεί να είναι ένα σημαντικό σύμπτωμα όπως ο καρκίνος αναπτύσσεται. Αλλά μπορεί να συμβεί νωρίς σε ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως η λευχαιμία. Ορισμένοι καρκίνοι του παχέος εντέρου ή του στομάχου μπορεί να προκαλέσει απώλεια αίματος που δεν είναι προφανής. Αυτό είναι ένας άλλος τρόπος καρκίνος μπορεί να προκαλέσει κόπωση.

πόνος

Ο πόνος μπορεί να είναι πρώιμο σύμπτωμα με ορισμένες μορφές καρκίνου όπως καρκίνοι των οστών ή καρκίνο των όρχεων. Ένας πονοκέφαλος που δεν πάει μακριά ή να πάρει καλύτερα με τη θεραπεία μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός όγκου στον εγκέφαλο. Πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του καρκίνου του παχέος εντέρου, του ορθού, ή των ωοθηκών. Τις περισσότερες φορές, ο πόνος που οφείλεται σε καρκίνο αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη εξαπλωθεί (μετάσταση) από όπου ξεκίνησε.

αλλοιώσεις του δέρματος

Εκτός από τον καρκίνο του δέρματος, ορισμένες άλλες μορφές καρκίνου μπορούν να προκαλέσουν μεταβολές του δέρματος . Αυτά τα σημάδια και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

σκούρο δέρμα (υπέρχρωση)

Κιτρινωπό δέρμα και τα μάτια (ίκτερος)

Κοκκίνισμα του δέρματος (ερύθημα)

Φαγούρα (κνησμός)

Η υπερβολική ανάπτυξη των μαλλιών

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρκίνος του μαστού: πως να κάνετε μόνες σας αυτοεξέταση

Συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν