Ποια χειρουργική επέμβαση προσφέρει απρόσμενα καλύτερη… σεξουαλική ζωή

  • Iatropedia
Μια χειρουργική επέμβαση για την απώλεια σωματικού βάρους κάνει τελικά πολλά περισσότερα από να σας βοηθάει απλά να ρίξετε τα περιττά κιλά, καθώς μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο East Carolina στις ΗΠΑ δείχνει ότι βοηθά επίσης στο να ενισχύσει την “οικειότητα” σε ένα ζευγάρι, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει/βελτιώνει τη σεξουαλική του ζωή.

Η χειρουργική επέμβαση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους και μειώνει άλλους παράγοντες κινδύνου που αφορούν την υγεία του ατόμου.

Η έρευνα έδειξε ότι, εκτός από την σαφή βελτίωση στην σεξουαλική ζωή, τα ζευγάρια υπογράμμισαν την προσαρμογή που απαιτείται για την εξοικείωση με την σημαντική απώλεια βάρους των εταίρων τους. Τα ζευγάρια είχαν επίσης περισσότερη ενέργεια και έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέες, διατροφικές συνήθειες.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, τα ζευγάρια ανέφεραν πιο θετική διάθεση και καλύτερη αυτοεκτίμηση. Ανέφεραν επίσης ότι μετά την επέμβαση, τα χαρακτηρίζει μεγαλύτερη οικειότητα και αμοιβαία αγάπη και είναι σε καλύτερη θέση να επιλύουν τις “καθημερινές τους συγκρούσεις”.

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Mary Lisa Pories, υποστηρίζει ότι μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου που η βαριατρική χειρουργική έχει επιπτώσεις στη δυναμική της σχέσης ενός ζευγαριού, θα μπορούσε να βοηθήσει γιατρούς, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς να παρέχουν καλύτερη συνολική υποστήριξη στους ασθενείς και τους συντρόφους τους.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity Surgery.

http://www.business-standard.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε για όλες τις επεμβάσεις που υπάρχουν κατά της παχυσαρκίας

Η εφηβική παχυσαρκία επικίνδυνη για ορθοκολικό καρκίνο αργότερα