ΠΦΣ: Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση ο κλάδος των φαρμακοποιών με θέμα τη δωρεάν διάθεση ΦΥΚ από τα φαρμακεία!

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΦΣ
Κατεπείγουσα γενική συνέλευση από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, για να εξετάσουν την πρόταση του Υπουργείου Υγείας περί δωρεάν διάθεσης μιας μερίδας των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποφάσισε τη μετάθεση της απόφασης του κλάδου για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) σε δευτεροβάθμιο όργανο μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ετσι, την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στα γραφεία του ΠΦΣ στην Αθήνα, οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας και οι εκλέκτορες, θα κληθούν να δώσουν ή όχι, «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση, για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις (καρδιοπαθείς και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας) από το φαρμακείο της γειτονιάς, χωρίς αμοιβή για τους φαρμακοποιούς, για κάποιο ένα εύλογο διάστημα, όπως έχει υποσχεθεί στον κλάδο ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, πάντως, η εισήγηση του ΠΦΣ προς τα μέλη του θα είναι η αποδοχή της πρότασης του Υπουργείου Υγείας, αλλά με προϋποθέσεις και θεσμικά ανταλλάγματα, ενώ δεν λείπουν και οι «φωνές» -όπως αυτή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κωνσταντίνου Λουράντου- που υποστηρίζουν ότι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να αρνηθούν την πρόταση του Υπουργείου Υγείας.