ΠΦΣ: Σε αύξηση της πίστωσης φαρμάκων στη Θεσσαλία προχωρούν Φαρμακευτικές Εταιρείες

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΝΙΘ
Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η φαρμακευτική εταιρεία Lilly προχώρησε σε αύξηση της πίστωσης και της ποσότητας φαρμακευτικών σκευασμάτων προς τις φαρμακαποθήκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της ΟΣΦΕ προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες για αύξηση των ποσοτήτων φαρμάκων με τις οποίες προμηθεύουν τις φαρμακαποθήκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για αύξηση του χρόνου πίστωσης, η Διοίκηση της εταιρείας Lilly ανταποκρίθηκε άμεσα.

Με απόφασή της εταιρείας οι φαρμακαποθήκες που εδρεύουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παραλάβουν εντός δύο μηνών, ποσότητες φαρμάκων τριών μηνών, για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρείας, όπως επίσης και χρόνο πίστωσης για τις φαρμακαποθήκες, ο οποίος θα αυξηθεί από τους 2 μήνες σε 4 μήνες.

«Κατόπιν των ανωτέρων παρακαλούμε και τις φαρμακαποθήκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αυξήσουν αντιστοίχως το χρόνο πιστώσεως προς τα φαρμακεία και ευελπιστούμε στην ανταπόκριση και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών στο αίτημα του ΠΦΣ και της ΟΣΦΕ», σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.