ΠΦΣ προς ΕΟΠΥΥ: Αν κάνετε περικοπές στα αναλώσιμα Ιανουαρίου, θα καταγγείλουμε την σύμβαση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και αυτό δεν το ξεχνά το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που εδώ και μήνες είναι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα υλικά που παρέχονται πια με συνταγή από τα φαρμακεία. Το νέο ότι κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ενημέρωση από τον Οργανισμό ότι τα λάθη στις συνταγές Ιανουαρίου θα οδηγήσει σε περικοπές, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου που διαμηνύει: Μην το κάνετε επειδή θα καταγγείλουμε τις συμβάσεις!

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρουν από τον ΠΦΣ:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από προέδρους Φαρμακευτικών Συλλόγων ότι λαμβάνουν ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για περικοπές συνταγών που αφορούν τον Ιανουάριο 2017 λόγω λαθών που διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο.

Όμως αυτό είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι στις συζητήσεις μας συμφωνήσαμε να μην γίνει καμιά περικοπή για τους πρώτους μήνες εφαρμογής της συμβάσεως, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε την περίοδο εκείνη το e-dapy προμηθευτών.

Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση συνέχιση της διαδικασίας πληρωμής, χωρίς την περικοπή οποιαδήποτε συνταγής αναλωσίμων που αφορά σε πρώτη φάση τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι ο Π.Φ.Σ. θα προβεί άμεσα στην καταγγελία της από 02.01.2017 μεταξύ μας συμβάσεως σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. iii αυτής λόγω παραβάσεως εκ μέρους σας των όρων της.

Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ      ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ