Pfizer – BioNTech: Καταθέτουν εντός της ημέρας αίτημα στο FDA για έγκριση του εμβολίου Covid

  • Γιάννα Σουλάκη
Pfizer Hellas
Η εταιρεία Pfizer καταθέτει σήμερα το επίσημο αίτημα για την κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να επιτρέψουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού και έτσι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έγκρισή του και την κυκλοφορία του.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιό τους εμφανίζει 95% αποτελεσματικότητα στην προστασία των ασθενών από τον κορονοϊό.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι η προστασία που παρέχει το εμβόλιο και τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που εμφάνισε θα της δώσουν την πολυπόθητη έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ακόμα και πριν την ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών.

Εκτός από την υποβολή της έγκρισης στον συγκεκριμένο οργανισμό Pfizer και Biontech άρχισαν την υποβολή αιτήσεων για να εγκριθεί το εμβόλιό τους στην Ευρώπη και την Βρετανία.

«Η δουλειά μας να παραδώσουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι πιο επείγουσα από ποτέ», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Άλμπερτ Μπουρλά.