Pfizer: Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε ο Πρέσβης Geoffrey Pyatt την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα.

Tον χώρο όπου φιλοξενείται το νεοϊδρυθέν Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας,  επισκέφθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt. Το Κέντρο δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη η Pfizer και στελεχώνεται από υψηλού επιπέδου επιστήμονες της τεχνολογίας.

Η επίσκεψη του κ. Pyatt έγινε στο πλαίσιο περιοδείας, που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ελλάδα. Το Κέντρο είναι μία επένδυση, η οποία στην πλήρη ανάπτυξή της θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις απασχόλησης, υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης.

O κ. Pyatt, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο κ. G. Pfleger, ξεναγήθηκε στους χώρους του Τεχνολογικού Κέντρου από τον επικεφαλής του κ. Nico Gariboldi και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas Α.Ε., κ. Ζαχαρία Ραγκούση. Ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης, το έργο και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Ο κ. Pyatt είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Κέντρου. Ορισμένοι από αυτούς ήσαν Έλληνες του εξωτερικού, που επέστρεψαν στη χώρα μας για να εργαστούν στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Pyatt δήλωσε εντυπωσιασμένος για τη συμβολή της ψηφιακής καινοτομίας στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του κλάδου της Υγείας. Δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος για τη συμβολή  του Κέντρου της Pfizer στην Οικονομία και την Απασχόληση στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην γρήγορη εξέλιξη της επένδυσης, η οποία είχε ανακοινωθεί πέρυσι στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας έχει ως αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη αλγορίθμων, με τελικό σκοπό την αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας.