Πέτσας: Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

  • Γιάννα Σουλάκη
λιανεμπόριο
"Το αυξημένο ιικό φορτίο που επικρατεί στη χώρα δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα", δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε την επίσημη παράταση του lockdown μέχρι την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανοίγουν τα καταστήματα που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων αλλά με αργούς ρυθμούς είπε όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας. Το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά. Παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πέτσας μίλησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με όσα λέγονται για τον κορονοϊό και την καταγραφή των κρουσμάτων. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση παρείχε πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο εμβολιασμός κατά της Covid θα είναι εθελοντικός και δωρεάν. Ήδη δημιουργούνται 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν