Πέτσας: «Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα – Σκέψεις για ανοικτά εστιατόρια έως τη 1 π.μ.»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πέτσας
Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 06:00 μμ, αλλά αντιθέτως αναμένεται να διευρυνθεί το ωράριο στην εστίαση. Αυτό, τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Έτοιμη είναι η κυβέρνηση να επιβάλει τις «μάσκες έξω»  ότι αν οι ειδικοί εισηγηθούν την καθολική χρήση της μάσκας στην Αττική. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, δήλωσε επίσης, ότι ήδη τα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι πολλά και είπε χαρακτηριστικά: «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ». Υπενθύμισε την παρατήρηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα.

Μάλιστα είπε ότι είναι πολύ πιθανόν κάποιος που φοράει μάσκα σε εξωτερικό χώρο να έχει κουραστεί όταν μπει σε εσωτερικό χώρο και να την βγάλει. Και πρόσθεσε ότι αν σταματήσει να φοράει μάσκα κανείς σε εσωτερικό χώρο θα υπάρξει έξαρση κρουσμάτων.

Πέτσας: Πολλά κρούσματα στους χώρους εργασίας

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», είπε ο κ. Πέτσας. Για τα καταστήματα εστίασης, ωστόσο, ανέφερε ότι μπορεί να αποφασιστεί παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 π.μ.»

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ», είπε.