Πετούν τους Έλληνες από τα ξένα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Μετρητά καλούν τους Έλληνες να πληρώσουν τη νοσηλεία τους ή την επέμβασή τους μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού εξαιτίας των οφειλών των ελληνικών ασφαλιστικών Ταμείων. Μάλιστα τα περισσότερα δεν υποχωρούν ούτε σε περιπτώσεις όπου παίζεται η ζωή μικρών παιδιών.

Τελευταία περίπτωση η Ελβετία όπου τα νοσοκομεία καλούν τους Έλληνες που μεταβαίνουν είτε για να νοσηλευτούν είτε για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, να προκαταβάλουν τα νοσήλια.

Οι διοικήσεις των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Ελβετίας επισημαίνουν ότι αυτή η τακτική θα συνεχισθεί μέχρι τα ταμεία να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Πάντως διευκρινίζουν ότι αυτό δεν ισχύει για τα έκτακτα περιστατικά.

Και άλλες χώρες όμως δεν αποδέχονται Έλληνες ασθενείς εάν δεν προπληρώσουν τα νοσήλια.

Και στην Αγγλία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ακολουθείται αντίστοιχη τακτική ακόμη μάλιστα όταν η περίπτωση αφορά και μικρά παιδιά.

Πρόσφατα μικρά παιδιά είχε χρειασθεί να μεταβούν στο εξωτερικό για ειδική επέμβαση και οι γονείς τους ήταν στην αναμονή λόγω έλλειψης ρευστού.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο υπουργός Υγείας και να ζητήσει μάλιστα χρήματα από ιδιώτες για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν