Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κατέληξε σήμερα μετά από ένα μήνα νοσηλεία στο ΙΑΣΩ General η πρώην εκδότρια της "Ελευθεροτυπίας", Μάνια Τεγοπούλου.

Η αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια από την οποία υπέφερε ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν σε λίστα για μόσχευμα στη Βρετανία. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να βρεθεί το ποθητό συμβατό ηπατικό μόσχευμα και το αποτέλεσμα ήταν σήμερα να καταλήξει.

Η Μάνια Τεγοπούλου και η αδερφή της Ελένη, ήταν οι δύο μέτοχοι της «Ελευθεροτυπίας», αφού ο Κίτσος Τεγόπουλος κληροδότησε στα δύο του παιδιά τις μετοχές.

Η ίδια είχε τρία παιδιά, δύο γιους και μία κόρη.

Η εφημερίδα

Λόγω οικονομικών προβλημάτων της «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.» σταμάτησαν οι πληρωμές των εργαζόμενων τον Αύγουστο του 2011. Το δάνειο από την Alpha Bank στο οποίο βασιζόταν η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας, δεν εγκρίθηκε τον Νοέμβριο  με αποτέλεσμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα οι οφειλές προς το προσωπικό. Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 οι εργαζόμενοι, μετά από πληροφορίες ότι η εκδότρια εταιρεία είχε πρόθεση να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αποφάσισαν την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, αναστέλλουν την κυκλοφορία της εφημερίδας. Η εφημερίδα ζήτησε τελικά την υπαγωγή της στο άρθρο 99 μερικές μέρες αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα και η ιστοσελίδα κυκλοφόρησαν και πάλι στις 10 Ιανουαρίου 2013 αλλά λίγο μετά τα οικονομικά προβλήματα επέστρεψαν και η εφημερίδα έκλεισε οριστικά.