Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου επισκέφθηκαν το ΕΚΠΑ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΚΠΑ
Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου ξεναγήθηκαν στο ΕΚΠΑ στο πλαίσιο της Ημέρας Ανοικτών Πυλών.

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις Σχολές και τα Τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ανοικτών Πυλών στο ΕΚΠΑ.

Η Ημέρα Ανοικτών Πυλών καθιερώθηκε το 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του ΕΚΠΑ, για την επίσκεψη μαθητών/τριών του Λυκείου στις Σχολές και Τμήματά του Ιδρύματος.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βέλτιστη ενημέρωση των μαθητών/τριών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Η εφετινή Ημέρα Ανοικτών Πυλών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Στη διάρκειά της, οι Σχολές και τα Τμήματα του ΕΚΠΑ υποδέχθηκαν τους μαθητές/τριες και αυριανούς φοιτητές, συνοδεία των καθηγητών τους. Η επίσκεψη έγινε έπειτα από την κράτηση θέσεων για δίωρες ξεναγήσεις.

Με τη συνδρομή του καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο κάθε Σχολής/Τμήματος.

Ενημερώθηκαν επίσης για τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

Επισκέφθηκαν ακόμη τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και παρακολούθησαν διάφορες δράσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε κάθε Σχολή/Τμήμα.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό των επισκέψεων λειτούργησε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ. Η κράτηση θέσεων από τους καθηγητές των σχολείων σε συγκεκριμένο δίωρο έγινε μέσω αυτής της πλατφόρμας, με δήλωση του συνολικού αριθμού μαθητών/τριών που επιθυμούσαν να επισκεφθούν επιμέρους Σχολές/Τμήματα του ΕΚΠΑ.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.