Πέρασε και στην Ευρώπη ο ιός Ζίκα – Κρούσμα στη Δανία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ζίκα
Ένα άτομο βρέθηκε ήδη θετικό στη Δανία για τον ιό Ζίκα, ο οποίος μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών και προκαλεί σοβαρές γενετικές ανωμαλίες. Η τελευταία εξέλιξη έρχεται αφότου η Ιταλία, η Ισπανία, η Μ. Βρετανία και η Ελβετία έχουν ήδη αναφέρει περιπτώσεις πολλών ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Δανίας, ένας Δανός τουρίστας προσβλήθηκε από τον ιό, ενώ διερχόταν από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου ο ιός Ζίκα βρίσκεται σε έξαρση (ειδικά στην Βραζιλία). Ο ασθενής είναι τώρα υπό θεραπεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άαρχους, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Δανίας.

Ο εν λόγω τουρίστας έφτασε στο Τμήμα Λοιμώξεων με γριπώδη συμπτώματα, όπως πυρετό, πονοκέφαλο και πόνο των μυών, αλλά αργότερα οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε μολυνθεί με τον ιό Ζίκα.

Ο ιός βρίσκεται σε άνοδο σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν ήδη αρκετές περιπτώσεις έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη. Μόλις χθες, η Ιταλία ανέφερε αρκετές περιπτώσεις του ιού, λέγοντας ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Επιπλέον, δύο περιπτώσεις αναφέρθηκαν στην Ισπανία, τρεις στη Μ. Βρετανία και δύο στην Ελβετία.

https://www.rt.com

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον ιό Ζίκα