Πέντε περίεργοι λόγοι για τον πόνο στην πλάτη

  • Iatropedia
Ο πιο συνηθισμένος πόνος που χτυπά όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ο πόνος στην πλάτη. Αν δεν συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος τότε για την κατάσταση αυτή ευθύνεται οι κακές συνήθειες που ακολουθούμε και δεν πάει το μυαλό μας.

Δείτε ποιες είναι αυτές

Είναι το στρώμα μου παλιό

Νεότερες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το στρώμα αλλά και το μαξιλάρι έχει χρόνο λήξης.

Στο πλαίσιο αυτό ύστερα από έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι ένα στρώμα έχει μέση διάρκεια ζωής τουλάχιστον τα 8 με 10 χρόνια.

Ένα το στρώμα σας έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής καλό είναι να το αντικαταστήσετε αφού μπορεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη.

Γόβες στιλέτο

Μπορεί η μόδα να επιτάσσει τα ψηλά τακούνια αλλά έτσι επιβαρύνετε την πλάτη σας με συνέπεια να πονάτε αφού το σωματικό βάρος δεν διανέμεται σωστά

Καθιστική ζωή

Όσοι άνθρωποι δουλεύουν μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πόνο στην πλάτη λόγω κακής στάσης σώματος.

Φταίει το άγχος

Άλλες έρευνες που έχουν γίνει κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το έντομο άγχος και στρες μπορεί να ξεσπάσει στο σώμα και να προκαλείται έντονος πόνος στην πλάτη.

Ξεχνάτε τη γυμναστική

Όσοι δεν γυμνάζονται κάνουν κακό στην πλάτη τους . Η δυσκαμψία αλλά και η αποδυνάμωση των μυών ενοχοποιούνται για τους πόνους στην πλάτη.

πηγη mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντιμετωπίστε φυσικά τους πόνους στην πλάτη!