Πέντε μύθοι υγείας: Αλήθεια ή ψέματα;

  • Iatropedia
Αστικοί μύθοι που αφορούν την υγεία, διαιωνίζονται από στόμα σε στόμα,με συνέπεια οι περισσότεροι να μη γνωρίζουν ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι ψεύτικοι. Δείτε τι ισχύει τελικά

Ελαιόλαδο ευεργετικό για την υγεία

Το ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και καρκίνων. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι «έξτρα παρθένο», αφού αυτή η ποιότητα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

Η ζάχαρη προκαλεί υπερκινητικότητα

Έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζάχαρη «δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά ή νοητικές επιδόσεις των παιδιών.»

Έτσι καταρρίπτεται ο μύθος που υποστήριζε ότι τα παιδιά που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ζάχαρη είναι υπέρ κινητικά

Περπάτημα ή τρέξιμο;

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology διαπίστωσε ότι το περπάτημα που γίνεται με ρυθμό έχει τα ίδια αποτελέσματα με εκείνα που αποκομίζει κάποιος όταν κάνει τζόκινγκ

Χυμό ή φρούτα

Για καλύτερη υγεία καταναλώνετε φρούτα με τη φλούδα αφού έτσι δεν θα στερηθείτε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχει όπως:

φυτικές ίνες, ασβέστιο, βιταμίνη C, και άλλα αντιοξειδωτικά.

Ζεστό ή κρύο μπάνιο

Όταν το νερό δεν είναι αρκετά ζεστό για να σκοτώσει τα βακτήρια τότε αυτά πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα. 'Έτσι οι ειδικοί συστήνουν όταν κάνετε μπάνιο σε ξενοδοχεία, γυμναστήρια, ή ιαματικά λουτρά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

πηγήhttp://www.businessinsider.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν