Πέντε δωρεάν τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία σας!

  • Iatropedia
Ο καλύτερος γιατρός είναι ο εαυτός μας αφού είναι σε θέση να καταλάβει πότε κάτι δεν πάει καλά. Πως μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την υγεία μας

Μετράτε την θερμοκρασία σας

Ένας απλός εύκολος και ανέξοδος τρόπος είναι να μετράτε την θερμοκρασία σας προκειμένου να γνωρίζετε ανά πάσα αν κάτι δεν πάει καλά.

Ρυθμός αναπνοής

Οι φυσιολογικές τιμές αναπνοής είναι 12-18 ανάσες ανά λεπτό. Στην περίπτωση που έχετε χαμηλότερο ρυθμό ενδεχομένως αντιμετωπίζετε κίνδυνο εμφάνισης άσθματος, αφυδάτωσης και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Για να αυξήσετε τον ρυθμό ελαττώστε το άγχος και το έντονο στρες κάντε γιόγκα για να το ελέγξετε καλύτερα.

Μετράτε την πίεση

Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης με ένα απλό πιεσόμετρο είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ξέρετε σε τι τιμές κυμαίνεται η πίεση σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τόσο η υψηλή όσο και η χαμηλή πίεση μπορεί να δημιουργ'ησει

προβλήματα στην καρδιά, αφού δεν οξυγονώνονται σωστά τα ζωτικά όργανα Ν υπενθυμιστεί εδώ ότι τα φυσιολογικά επίπεδα της πίεσης είναι 120/80.

Καρδιακοί παλμοί

Ότι ισχύει με την αρτηριακή πίεση ισχύει και με του παλμούς της καρδιάς. Οι αυξημένοι παλμοί δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και επομένως η καρδιά υπολειτουργεί.

Γυμναστείτε, μειώστε το άγχος και το στρες, ξεχάστε το αλάτι από την διατροφή σας και φάτε περισσότερα φρούτα για να διατηρήσετε τους παλμούς σε καλό επίπεδο.

http://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν το γλυκό κάνει καλό στην υγεία!