Πέντε δωρεάν τρόποι για να αποφύγετε το έμφραγμα!

  • Iatropedia
Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι περισσότεροι βρίσκονται στα πρόθυρα ενός καρδιαγγεικού επεισοδείου. Δείτε τι να κάνετε για να προστατεύσετε την καρδιά σας

Φάτε σοκολάτα

Έρευνα που πραγματοποίησαν Ιταλοί επιστήμονες έδειξε ότι χάρη στα φλαβονοειδή-αντιοξειδωτικά συστατικά της σοκολάτας τα καρδιοαγγειακά προβλήματα θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 20%. Προσοχή όμως! Η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και λιγότερη ζάχαρη, αυξάνοντας έτσι την ευεργετική της δράση σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Yale.

Κάντε σεξ

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας, άνδρες που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν σε ποσοστό 65% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα.

Ακούστε μουσική

Αν ακούτε καθημερινά 30 λεπτά μουσικής μπορείτε να μειώσετε την συστολική σας πίεση κατά 3 μονάδες μετά από 3 μήνες σύμφωνα με μια ιταλική έρευνα.

Παίξτε παιχνίδια στον υπολογιστή

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση τα παιχνίδια που παίζονται στο υπολογιστή, στο τάμπλετ ή σε κάποιο κονσόλα ωφελούν την καρδιά

Ένα ποτηράκι κρασί

Άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε πως όσοι έπιναν δυο ποτηράκια αλκοόλ την ημέρα είχαν κατά 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια σοβαρή καρδιακή πάθηση.

Γελάστε

Αν και είναι δύσκολο με όσα συμβαίνουν γύρω μας γελάσετε για το καλό της καρδιά σας.

πηγη: www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν