Πειραματικό φάρμακο αδυνατίσματος περιορίζει την απώλεια μυικής μάζας

  • Iatropedia newsroom
αδυνάτισμα, φάρμακο αδυνατίσματος
Η δοκιμή έδειξε ότι περισσότερο από το 74% της απώλειας βάρους προήλθε από λιπώδη ιστό

Το πειραματικό φάρμακο αδυνατίσματος της Altimmune ελαχιστοποίησε την απώλεια μυικής μάζας σε δοκιμή μεσαίου σταδίου, ένδειξη ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα με τη διαχείριση της παχυσαρκίας και την απώλεια βάρους που αποτελεί πρόκληση για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία, η δοκιμή έδειξε ότι περισσότερο από το 74% της απώλειας βάρους των ασθενών προήλθε από λιπώδη ιστό, με μόνο το 25,5% να προέρχεται από άλιπη μάζα. Το φάρμακο, δηλαδή, πέτυχε αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα που παρατηρούνται συχνά με προγράμματα διατροφής και άσκησης.

Η δραστική ουσία pemvidutide της Altimune έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να χάσουν τόσο βάρος όσο και το Wegovy της Novo Nordisk, το βασικό συστατικό του οποίου μιμείται μια ορμόνη που ονομάζεται GLP-1.

Το φάρμακο της Altimmune συνδυάζει την GLP-1 με μια ορμόνη που ονομάζεται γλυκαγόνη, συνδυασμός που θεωρείται ιδιαίτερα υποσχόμενος στην περίπτωση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος (ΜΑΛΝΗ) (νόσου που συχνά στην καθομιλουμένη αναφέρεται και ως «λιπώδες ήπαρ»).

Τα πρώτα αποτελέσματα από μια μελέτη της πεμβιδουτίδης στη ΜΑΛΝΗ αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2025, ανέφερε η Altimune.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιλαρά: Άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί των παιδιών που ζουν στους οικισμούς Ρομά

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες γηροκομείου για τον θάνατο από φωτιά 66χρονου τετραπληγικού

Αλλαγή ώρας 2024: Οι απρόσμενοι κίνδυνοι που κρύβει για την υγεία μας