Παζάρια της τελευταίας στιγμής για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι αλλάζει

  • Iatropedia
Μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονταν παζάρια για να διαμορφωθεί οριστικά πια το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ευρώ ευρώ μοίρασαν τελικά Μάκης Βορίδης και οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών και των διαγνωστικών κέντρων τα κονδύλια που προορίζονται για διαγνωστικές εξετάσεις.

Παρότι η ρύθμιση για πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις έχει ήδη ψηφιστεί δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί στην ηλεκτρονική αλτφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Και αυτό επειδή μέχρι την τελευταία στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους του κλάδου διαπραγματεύονταν για το πώς θα μοιραστεί η πίτα, δεδομένου ότι το πλαφόν «πάει» πια ανά επιχείρηση.

Με βάση τις αλλαγές που έγιναν ευνοούνται περισσότερο τα μικρά εργαστήρια όπου δίνεται η δυνατότητα να κάνουν περισσότερες εξετάσεις αφού θα έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερο κονδύλι.

Βέβαια αυτό δε φαίνεται να αλλάζει τα πράγματα καθώς εκτιμάται ότι με βάση το νέο σύστημα τα μικρά συνοικιακά διαγνωστικά ιατρεία δε θα μπορέσουν να αντέξουν στον ανταγωνισμό αλλά και στο κόστος λειτουργίας των ιατρείων.

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενσωματωθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το νέο όριο που τίθεται για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρον άρον καλύπτουν «τρύπες» στο ΠΕΔΥ! Οι διαφωνίες Βορίδη-Γρηγοράκου

Έρχεται ρευστό από τον ΕΟΠΥΥ για τους ιδιώτες γιατρούς! Τι θα εισπράξουν

Παλιά ή νέα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη;

Απίστευτο: Είσοδος με δαχτυλικό αποτύπωμα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς! Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι