“Παζάρι” για λουκέτο στα ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Ο θυμός Άδωνι και το tweet για iatropedia!

  • Iatropedia
Θυμωμένος εξακολουθεί να είναι ο υπουργός Υγείας για το αποτέλεσμα των εκλογών στα όργανα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που ανέδειξαν πρώτη δύναμη το ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας τη ΝΔ να μείνει …χιλιόμετρα πίσω, σε σύγκριση μάλιστα με την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια. Μέσα στο κλίμα αυτό, την… τιμητική του είχε το iatropedia.gr δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη! Ο θυμωμένος υπουργός υγείας μέσω twitter καταφέρεται κατά των γιατρών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να «ποστάρει» και ρεπορτάζ του iatropedia με το ανάλογο σκωπτικό σχόλιο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θα μπει ή όχι τελικά λουκέτο στα ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ; Ιδού το ερώτημα…

Το σημείο αυτό είναι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον κλάδο καθώς αν το υπουργείο Υγείας μετατρέψει τους περίπου 6000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Γεγονός βέβαια που γνωρίζει καλά ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έσπευσε, μετά τη μεγάλη ήττα στις εκλογές των γαλάζιων συνδικαλιστών και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώσει πως τελικά θα …ακολουθήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα που προβλέπει για τους γιατρούς πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Και επειδή το iatropedia σε ρεπορτάζ του έκανε λόγο για «απειλές Άδωνις κατά γιατρών» ο ίδιος ο υπουργός Υγείας απάντησε κατά τη συνήθη τακτική του, διαδικτυακά και μέσω twitter. Με ένα σχόλιο άκρως ειρωνικό για τους γιατρούς και πάντα σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ.Γεωργιάδης σημείωσε:

«Αγαπητή κ.Ευθυμιάδου εκβιασμός κανένας. Αφού ψήφισαν Σύριζα και ο Σύριζα λέει αυτό, εμείς να πάμε ενάντια;» απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης «ποστάροντας» ταυτόχρονα το link από το ρεπορτάζ του iatropedia για τις απειλές του προς τους γιατρούς.

Το tweet Άδωνι για το iatropedia

Πάντως ο θυμός Άδωνι για το αποτέλεσμα-κόλαφο για την γαλάζια παράταξη στις εκλογές των γιατρών του πρώην ΙΚΑ, δεν κρύβεται. Ακόμη και σε συνομιλίες του με «ακολούθους» του στο twitter, ο κ.Γεωργιάδης δε διστάζει να καταφερθεί εναντίον όσων έβαλαν τελικά σταυρό στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη ΝΔ.

«Στις Δημοκρατίες πρέπει να προσέχουμε τι ψηφίζουμε δε συμφωνείς; Φοβήθηκαν για τις δουλειές τους και ψήφισαν αυτόν που λέει να τις χάσουν με αυτά που προτείνει;» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε tweet «ακολούθου» του.

«Που ήταν αυτοί προχθές; Έκαναν αντιπολίτευση;» υπογράμμισε σε άλλον.

Πάντως ο κ.Γεωργιάδης δεν κρύβει τον εκνευρισμό του αρκετά 24ωρα μετά τις εκλογές στον κλάδο αφού καλά πληροφορημένες πηγές του iatropedia αναφέρουν ότι σε συνάντηση με την γαλάζια πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου του Πειραιά, τους …άκουσε όλος ο όροφος στην οδό Αριστοτέλους.

Όμως το μόνο βέβαιον είναι ότι η πιθανότητα να μπει λουκέτο στα ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ, είναι κόκκινο πανί για τον κλάδο και τους 6000 γιατρούς που σήμερα απασχολούνται στις μονάδες. Βέβαια από την άλλη οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) ζητούν ενιαίες εργασιακές σχέσεις για όλους και όπως πολλές φορές έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δ.Βαρνάβας, ζητούν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλους.

Ενδεικτικά για το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους των γιατρών του ΙΚΑ είναι τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος στο iatropedia: “: Είμαι κάθετα αντίθετος στο να γίνουν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ζητούμε να διατηρηθούν οι εργασιακές σχέσεις ως έχουν. Αν ο υπουργός Υγείας προχωρήσει στην απειλή του και το κάνει, είναι casus belli για μας».

Με σκληρή γλώσσα απαντά στον υπουργό Υγείας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδούρα η οποία σημειώνει : «αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν μπορούν να ανακοινώνονται έτσι για κάποια αποτελέσματα εκλογών από τον υπουργό Υγείας. Και αν αισθάνεται ότι είναι υπεύθυνος των αποτελεσμάτων, να δει γιατί ο ίδιος έφθασε σε αυτήν την κατάσταση τον ιατρικό κόσμο ο οποίος αγωνιά για την τύχη του. Δε μας φοβίζει η αποκλειστική απασχόληση. Μας φοβίζει το κλείσιμο των μονάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απειλή Άδωνι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: “θα σας κάνω αποκλειστικής απασχόλησης! Ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ”

Αξονικοί να φάνε και οι …κότες! Πλήρης απελευθέρωση διαγνωστικών μηχανημάτων στον ιδιωτικό τομέα

«Ρολά» κατεβάζει σήμερα η Υγεία! Χωρίς γιατρούς και εργαζόμενους νοσοκομεία –δομές υγείας

Στοπ στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 7 Νοεμβρίου για ΕΟΠΥΥ!