Παύλος Πολάκης: Τα «ψέλνει» σε όσους ομιλούν για προβλήματα στο ΕΚΑΒ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε 7 λεπτά έφτασε το ασθενοφόρο στο σπίτι του παιδιού που κατά λάθος απαγχονίστηκε στην Θεσσαλονίκη και το παιδί αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένει στη ζωή. Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αυτό είναι ένα απτό παράδειγμα ότι η δημόσια υγεία είναι σε καλή κατάσταση και το σύστημα λειτουργεί ικανοποιητικά...

ΔΗΛΩΣΗ του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

Παρόλο που ο ρόλος και το καθήκον των λειτουργών της Δημόσιας Υγείας είναι αυτονόητος και δεν χρήζει ιδιαίτερης μνείας σε περιπτώσεις που λειτουργεί σωστά, στις μέρες μας που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δέχεται ανηλεή και ανοίκειο πόλεμο από θιασώτες ιδιωτικών συμφερόντων, εργατοπατέρες σε διατεταγμένη αποστολή και μια σειρά από στείρα αντιπολιτευτικές «πένες», είναι ανάγκη να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι θετικές ειδήσεις. Αυτές, αφενός και είναι πολύ περισσότερες από τις στοχευμένες «αρνητικές», αλλά και αφετέρου δεν είναι κατασκευασμένες και απηχούν τις πολύτιμες υπηρεσίες των ανθρώπων που εργάζονται και προσφέρουν στην δημόσια Υγεία, συχνά υπό δύσκολες συνθήκες.

Την ώρα λοιπόν που κάποιοι φωνασκούντες θα κυλιούνται στις λάσπες για να «ανακαλύψουν» και να φωτογραφίσουν τυχόν φθαρμένα λάστιχα ασθενοφόρων, εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες, για να εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις, να συντονίζουμε, να επιτηρούμε και τέλος να εγγυόμαστε την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος και του προσωπικού που το υπηρετεί.

Με αυτές τις σκέψεις και με ικανοποίηση δημοσιοποιούμε την παρακάτω αναφορά του ΕΚΑΒ, σχετικά με περιστατικό που απασχόλησε σήμερα τη δημοσιότητα:

Στις 26/09/2018 και ώρα 13:20 το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχθηκε κλήση για ακούσιο απαγχονισμό μικρού αγοριού 2,5 ετών με κορδόνι. Το παιδί βρέθηκε σε καρδιακή ανακοπή. Στις 13:27 αφίχθη το ασθενοφόρο ξεκινώντας άμεσα ΚΑΡΠΑ. Με την άφιξη της Κινητής Ιατρικής Μονάδας το περιστατικό διασωληνώθηκε, χορηγήθηκαν φάρμακα, ανατάχθηκε και αιμοδυναμικά σταθερό μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης του περιστατικού.

Το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ κι εγώ προσωπικά, ευχόμαστε ολόψυχα στην οικογένεια του παιδιού ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Το Γραφείο Τύπου
του  Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας
Παύλου Πολάκη