Παύλος Πολάκης: Σε 10 χρόνια που θα έχουμε λεφτά, θα αποζημιώσουμε τους διοικητές

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τη νέα ρήση ακούσαμε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, που μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία.

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι οι καταργήσεις των διοικητών των νοσοκομείων έγιναν με στόχο την εξυπηρέτηση της «αριστερής πολιτικής που ήθελε στο να σταθεί στα πόδια το δημόσιο σύστημα Υγείας…» ήταν ότι: «Η απόφαση του ΣτΕ δεν παράγει πρακτικό αποτέλεσμα για να αποζημιωθούν ο δικαστικός δρόμος είναι μακρύς, όπως για κάποιους που είχαν τοποθετηθεί επί υπουργείας Αλέκου Παπαδόπουλου και απομακρύνθηκαν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» και «εμείς εάν χρειαστεί να τους αποζημιώσουμε μετά από καμία δεκαετία… θα έχουμε να τους αποζημιώσουμε γιατί θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις εταιρείες που τους δίνατε εσείς παράνομα χρήματα. Εμείς σε δέκα χρόνια που θα είμαστε και τότε στην εξουσία, θα έχουμε καταφέρει να ανασυγκροτήσουμε την δημόσια υγεία και σαφώς θα τις υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Είχε προηγηθεί η ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία είπε ότι αυτά που αναφέρει περί αλφαβητικού καταλόγου ο αναπληρωτής υπουργός είναι αυτά που αποτέλεσαν την υπερασπιστική του γραμμή στο ΣτΕ, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Η απόφαση του ΣτΕ είναι «κόλαφος» για τον κ. Πολάκη και γεννά για το ελληνικό δημόσιο τεράστιο θέμα αποζημιώσεων και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη που οι καταργηθέντες διοικητές θα αξιώσουν δικαστικά και θα λάβουν…» και καταλόγισε στον κ. Πολάκη ότι «παρέσυρε την κυβέρνηση…»