Παύλος Πολάκης: Πάλι τα ΜΜΕ φταίνε για τα προβλήματα με την εποχική γρίπη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έκανε αναφορά για fake news, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ και έκρινε πως «δεν είναι και καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας». Όλα αυτά έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

«Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια κατάσταση στην οποία οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από, δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφή, στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης», είπε ο κ. Πολάκης.

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς και τα κρούσματα από τη γρίπη τα προηγούμενα χρόνια ο αναπληρωτής υπυοργός Υγείας σημείωσε ότι το 2010-2011 τα κρούσματα ήταν 309 και οι νεκροί 101, το 2015-2016 τα κρούσματα 372 και οι νεκροί 123, το 2017-2018 τα κρούσματα 50 και οι νεκροί 14.

Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία, που παρέθεσε ο Παύλος Πολάκης, 173 άτομα έχουν νοσήσει σοβαρά, μόνο 15% ήταν εμβολιασμένοι, ενώ οι 165 που νόσησαν, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Ανάμεσα στους νεκρούς, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπάρχουν και άτομα που δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Έξαρση της γρίπης

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι ήπια χρονιά, είναι πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας», είπε ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως «φέτος έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατ. άνθρωποι και υπάρχει απόθεμα εμβολίων. Ωυχραιμία, είναι μια επιδημία, χτυπάει κάποιους ανθρώπους. Λυπόμαστε βαριά για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται».

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης είπε πως «το 2015 παραλάβαμε 438 κρεβάτια ΜΕΘ κι εξοπλισμένα 578», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια είναι 552.

Τέλος, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε και στον Επίτροπο Υγείας τονίζοντας ότι «θα περίμενα τον Ευρωπαίο Επίτροπο να είχε την ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια, για το 5ευρω και τους γιατρούς που έφευγαν από το σύστημα Υγείας».