Παύλος Πολάκης: Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ χαίρει εκτίμησης και παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Να διαψεύσει τα δημοσιεύματα -μεταξύ αυτών και το δικό μου- που επιχειρούν να συνδέσουν την παραίτηση του μέχρι πρόσφατα προέδρου του ΕΚΑΒ με τις φωτιές στην ανατολική Αττική και την απουσία του, επιχείρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Διαβάστε το κείμενο που απέστειλαν από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:

 

Με αφορμή την παραίτηση του Κ. Καρακατσιανόπουλου από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ, η οποία σε δημοσιεύματα επιχειρήθηκε να συνδεθεί με την τραγωδία στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Ø  Οι λόγοι παραίτησης του από το 2015 Προέδρου του ΕΚΑΒ είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν. Χρέη προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν Αντιπρόεδρος του φορέα. Παρά την συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν- με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα.

Το Γραφείο Τύπου

του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ