Παύλος Πολάκης κατά διοίκησης στο «Παπαγεωργίου»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου "τα έβαλε" σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης καθώς - όπως εξηγεί- έχουν σαμποτάρει τις ενέργειες της ηγεσίας του ΥΥΚΑ για στελέχωση και αναβάθμιση του ιδρύματος.

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη:

«Tα τελευταία τρία χρόνια στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενισχύσαμε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις άνω των 250 ατόμων), και πόρους (Από ΕΟΠΥΥ: 140.313.155 συν 67.895.925 που δόθηκαν το 2016 από το Υπ. Υγείας για ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από το 2012 ενώ από το κρατικό προϋπολογισμό 112.474.884 για τη τριετία 2015-2017). Επιπροσθέτως στα πλαίσια της δωρεάς Νιάρχου, εντάξαμε για το νοσοκομείο την προμήθεια μηχανήματος για τη παραγωγή ραδιοφαρμάκου αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο αλλά και τη σημασία του στο υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση όμως του νοσοκομείου- η οποία απαρτίζεται από τρία μέλη του Ιδρύματος, τρία μέλη διορισμένα από το Υπουργείο και ένα μέλος από το Πανεπιστήμιο- σε μια πρωτοφανή κίνηση σαμποταρίσματος της πολιτικής του Υπουργείου προσέφυγε στο ΣΤΕ για τον νέο κανονισμό του Νοσοκομείου-λόγω της αλλαγής τρόπου ορισμού του Γενικού Διευθυντή- ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προκηρύξει τις εννιά θέσεις που προβλέφθηκαν για την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι ευθύνες για αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο βαραίνουν προσωπικά και ιδιαιτέρως τον κ. Παπά πρόεδρο του νοσοκομείου και διορισμένο μέλος του ΔΣ από το ίδρυμα.

Να μην έχει κανένας αμφιβολία και δη το ΔΣ του Νοσοκομείου πως εντός αυτού του νέου συμβολαίου που επιχειρούμε να διαμορφώσουμε στο χώρο της Υγείας, δεν χωράνε ούτε εκβιασμοί ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια που αποσκοπούν στην διατήρηση της αδιαφάνειας και διατήρησης μικρό εξουσιών. Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ούτε οι εκβιασμοί μας αγγίζουν ούτε αυτοί θα σταθούν ικανοί να μας αποτρέψουν από την επανίδρυση του δημόσιου συστήματος υγείας σε άλλη βάση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν