Παύλος Πολάκης: Αποτίμηση των δυσλειτουργιών στα νοσοκομεία και στήριξη του ΕΣΥ

  • Iatropedia
Απάντηση στους εργαζόμενους του ΓΝΑ "Αμαλία Φλέμινγκ" που καταγγέλλουν εν πολλοίς την διάλυση του ιδρύματος, έδωσε προ ολίγου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, παύλος Πολάκης θυμίζοντας ότι το έγγραφο που επικαλούνται αποτελεί πρόταση προηγούμενης ηγεσίας του ΥΥΚΑ και επισυνάφθηκε επειδή την περίοδο αυτό η νέα ηγεσία βρίσκεται σε συζητήσεις για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση που εξέδωσαν από το γραφείο του κ. Πολάκη:

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ και για αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να δηλώσουμε ως Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου τα εξής :

1. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου αυτή την χρονική περίοδο είναι η ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και χρηματοδοτική στήριξη ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης προς τους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όπως έχουμε αποδείξει από την πρώτη ημέρα ανάληψής της Κυβέρνησης (αύξηση ορίου δαπανών κατά 150.000.000 ευρώ, προκήρυξη 985 θέσεων μόνιμου προσωπικού πλην ιατρικού, διορισμός 150 επικουρικών γιατρών , παράταση της θητείας του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί, κ.λ.π ).

2. Ζητήσαμε από όλες τις ΥΠΕ να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων δυσλειτουργιών και προβλημάτων της διαδικασίας συγχωνεύσεων που είχαν δομολογήσει οι προηγούμενες Μνημονιακές Κυβερνήσεις .

Σ’ αυτά τα πλαίσια τους κοινοποιήσαμε και τις προτάσεις που είχαν εκπονήσει οι Υπηρεσίες του Υπουργείου εδώ και καιρό. Τέτοιο χαρακτήρα έχει και το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. Καθώς όπως ξέρετε οι προηγούμενες Κυβερνήσεις άφησαν στον αέρα όλο το σύστημα μέσα από την ανυπαρξία οργανισμών που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες τόσο στα Νοσοκομεία όσο και στις ΥΠΕ , τα ΚΥ και τα ΠΕΔΥ.

3. Η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί είτε για τους οργανισμούς είτε για τον ανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη σε όλες τις ΥΠΕ(άρα και  στην 1η ΥΠΕ) θα προέλθει μέσα από ευρύ διάλογο και διαβούλευση με όλους τους φορείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές περιφέρειες και σε συμφωνία με αυτούς ούτως ώστε να καλυφθούν με πλήρη, ισότιμο, έγκαιρο και αποτελεσματικό και δωρεάν τρόπο οι υγειονομικές ανάγκες του Ελληνικού πληθυσμού , να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δημόσια περίθαλψη και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του συστήματος.