Πάτρα: 18χρονος φοιτητής εκδήλωσε μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

  • Ρούλα Τσουλέα
μηνιγγίτιδα
Ο νεαρός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς νεαρός φοιτητής εκδήλωσε μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο.

Πρόκειται για 18χρονο πρωτοετή φοιτητή στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής. Ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος, αλλά σε σταθερή κατάσταση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, έχουν ήδη εφαρμοστεί τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο ασθενής. Και αυτό διότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι μεταδοτικός και μπορεί να προκαλέσει συρροές κρουσμάτων.

Στα προληπτικά μέτρα συμπεριλαμβάνεται η χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων στα άτομα με τα οποία έχει έλθει σε άμεση επαφή ο ασθενής την τελευταία εβδομάδα πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων του.

Η μηνιγγίτιδα είναι σοβαρή λοίμωξη στις μήνιγγες του εγκεφάλου. Οι μήνιγγες είναι οι προστατευτικές μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Η λοίμωξη μπορεί να οφείλεται σε ιό ή, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση, σε βακτήριο. Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πιο σπάνια, αλλά πιο επικίνδυνη.

Είναι το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας που καταγράφεται στην Πελοπόννησο τις πρώτες μέρες του 2024. Στις 9 Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι νόσησε 9χρονο αγοράκι από τη Ζαχάρω. Το αγοράκι μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νοσηλεία στο Παίδων Αγία Σοφία.

Φωτογραφία: Eurokinissi